Stadspartij: “Vernoem Stadspark naar Jan Evert Scholten”

Foto: Rudmer Zwerver

De Stadspartij wil dat de gemeente het Stadspark vernoemt naar Jan Evert Scholten, de zoon van een rijke industrieel die begin negentiende eeuw onder andere het Stadspark aan de inwoners schonk.

De partij heeft daarom een motie ingediend om het Stadspark te vernoemen naar Scholten.

Scholten was eigenaar van de grond en wilde dat de mensen konden genieten van rust, de natuur en recreëren. Ook richtte Vereniging Volkstuinen Tuinwijck op en was initiatiefnemer van Grunniger Sproak. Kortom een betrokken Groninger met een hoop geld die toen al het beste voorhad met de inwoners.

“Juist daarom en omdat we nu belangrijke beslissingen nemen over de toekomst van het Stadspark vindt de Stadspartij het een goed moment de belangrijke schenking van Jan Evert Scholten nog meer eer aan te doen”, zegt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij. “Dat laat in ieder geval zien dat we tot in de verre toekomst dankbaar zijn voor de schenking van Jan Evert Scholten en vernoem het Stadspark naar hem”.

De gemeenteraad neemt op woensdag 2 juni een beslissing over de toekomst van het prachtige park dat ruim honderd jaar geleden is geschonken door Jan Evert Scholten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen