60 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Frauke Riether via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 60 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 21 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (8), Veendam en Westerwolde (7), Midden-Groningen en Westerkwartier (5), Het Hogeland (4) en Stadskanaal (3).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 28 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 15 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen vrijdagochtend 106 patiënten, waarvan 36 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 13 van buiten de regio. Daarvan liggen 11 personen op de IC’s.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 2.530 nieuwe besmettingen. De coronadrukte in de ziekenhuizen blijft dalen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1.240 mensen vanwege Covid-19, waarvan 793 patiënten op de intensive cares liggen, blijkt uit de cijfers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het laagste aantal sinds het LCPS begon met het delen van die gegevens in oktober.

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 505 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 93 minder positieve testen dan vorige week, toen er 598 werden gemeld. Ook werd één sterfgeval als gevolg van corona gemeld.

Landelijk daalde het aantal positieve tests en ziekenhuisopnames opnieuw. Ruim 20.000 (20.608) positieve tests meldt het RIVM in de weekupdate,een afname van 18 procent. Volgens het RIVM is het effect van de vaccinatiecampagne duidelijk te zien. Wel lieten 11 procent minder mensen zich testen, echter ook minder mensen hadden daadwerkelijk corona.

Het aantal meldingen per 100.000 inwoners daalde landelijk in alle leeftijdsgroepen, behalve in de leeftijdsgroep van 0 tot 12 jaar (+4%). In de afgelopen week kregen 119 mensen per 100.000 inwoners een positieve corona testuitslag.

In de afgelopen week werden 533 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, waarvan 112 patiënten werden opgenomen op een IC. Vandaag was het aantal nieuw gemelde IC-opnames met 6 heel laag.

Ook sterfte door corona daalde afgelopen week, er werden 66 sterfgevallen gemeld. Vorige week waren dit er 96.

Het reproductiegetal was half mei ruim onder 1, rond de 0,8. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 80 andere mensen kunnen besmetten. Het RIVM kijkt ongeveer twee weken terug in de tijd, omdat het anders geen betrouwbaar cijfer kan geven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden