Subsidieregeling voor versterking Groningen opengesteld

Foto: Archief De Redactie

Inwoners van Groningen, waarvan de woning of een ander gebouw opgenomen is in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG), kunnen vanaf dinsdag subsidie aanvragen om hun woning of een ander gebouw dat ze bezitten te versterken of verduurzamen.

Aanvragers kunnen maximaal 17.000 euro krijgen. Met het geld kan er bijvoorbeeld onderhoud worden gepleegd, maar ook een uitbouw of de aanleg van zonnepanelen behoren tot de mogelijkheden.

Eigenaren kunnen met een offerte of begroting hun aanvraag indienen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Binnen acht weken wordt deze in behandeling genomen.

De subsidie is bedoeld voor eigenaren van gebouwen die nog geen beoordeling over de schade hebben gehad. Eigenaren die al een versterkingsadvies hebben en kiezen voor een nieuwe beoordeling komen ook voor deze subsidie in aanmerking.

Zij kunnen de subsidies aanvragen als ze een besluit van NCG hebben om hun gebouw opnieuw te laten beoordelen. Aanvullend komt er voor deze eigenaren ook een vrij besteedbaar bedrag van 13.000 euro beschikbaar.

Eigenaren die door hun gemeente geselecteerd zijn voor maatwerk komen ook in aanmerking voor de subsidie van 17.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 13.000 euro.

De regeling maakt deel uit van een pakket aan maatregelen ter waarde van 1,5 miljard euro, dat in november werd aangekondigd. Hij is vooral bedoeld voor mensen met schade die nog niet is beoordeeld.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden