56 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 56 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 16 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (7), Westerkwartier en Oldambt (6), Het Hogeland, Pekela en Veendam (5), Eemsdelta (3) en drie besmettingen waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Stadskanaal gemeld als gevolg van het coronavirus. Ook werd één persoon uit de gemeente Stadskanaal en één persoon uit de gemeente Eemsdelta opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.134 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 623 minder dan zondag. In de afgelopen week werd per dag gemiddeld 2.968 positieve tests geregistreerd.

Er liggen nu 1.327 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 477 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De bezetting bleef gelijk aan zondag.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 2. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden