Nieuwe woontoren voor bijna 300 studenten RUG aan de Vrydemalaan

Foto: via Nijestee-Impressie van KENK Architecten

Woningcorporatie Nijestee bouwt een nieuwe woontoren in Groningen met daarin plek voor 270 studentenwoningen. De nieuwe woontoren komt aan de Vrydemalaan, vlakbij het Stadsstrand.

De bouwwerkzaamheden van de woontoren met 19 verdiepingen starten in juni dit jaar, meldt Nijestee. De woontoren is opgebouwd in clusters met elk een gemeenschappelijke keuken. Er komen daarnaast veel gezamenlijke voorzieningen, zoals een fietsenstalling, wasserette, studieruimten, een dakterras en een horecagelegenheid. Op die manier kunnen de bewoners op verschillende manieren samenkomen.

De woonruimte komt beschikbaar voor studenten van het University College Groningen (RUG) die het Liberal Arts and Sciences-programma volgen op de Healthy Ageing Campus. De eerstejaars studenten vormen samen een internationale community, die gericht is op persoonlijke groei, inclusie en respect voor anderen.

“In ons interdisciplinaire programma waar studenten leren om over de grenzen van disciplines heen te kijken, werken studenten veel samen in projecten”, vertelt Hanny Elzinga, dean van het University College Groningen.

“Met de komst van deze toren dragen we bij aan een gemengde wijk die bestaat uit een mix van sociale huur-, vrije sector- en koopwoningen”, aldus algemeen directeur van Nijestee, Pieter Bregman. “We bouwen de woontoren op een prachtige plek in de stad, we hopen dat de nieuwe bewoners hier met plezier mogen wonen.”

De SSH werkt voor dit project samen met de RUG en verhuurt na oplevering de woonruimten aan studenten van de Rijksuniversiteit. De eerste studenten krijgen naar verwachting in september 2023 de sleutel van hun nieuwe woning.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden