NLdoet: Ruim 40 vrijwilligersacties in Groningen

Foto: De Redactie

Het Oranje Fonds organiseert sinds vrijdag en zaterdag de 17e editie van NLdoet. Tijdens de grootste vrijwilligersactie doen op ruim 5.500 plekken in ons land mensen mee aan NLdoet-klussen.

Creatief

Deelnemende organisaties doen er dit jaar alles aan om de voor hun zo belangrijke activiteiten op een verantwoorde manier door te laten gaan. Er worden fietstochten, wandelingen en puzzeltochten voor kwetsbare mensen georganiseerd, zodat zij toch op een veilige manier een uitstapje kunnen maken. Er worden weggeefkastjes getimmerd, taallessen op afstand gegeven, bloemen geplant samen met ouderen. En er worden heel veel buitenlocaties opgeknapt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zoals de buitenruimtes van buurthuizen en woonzorgcentra.

Groningen

In Groningen zijn 40 klussen aangemeld. Daarbij gaat het om het opknappen van parken, tot schoonmaken van gebouwen en tuinen, een lentewandeling en een verwenmiddag voor kwetsbare personen.

Vanwege de coronacrisis is deze editie verplaatst van 12 en 13 maart naar dit weekend. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden