118 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 118 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 43 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (18), Oldambt (15), Midden-Groningen (9), Stadskanaal (7), Het Hogeland en Veendam (6), Eemsdelta (5), Pekela en Westerwolde (4) en één besmetting vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 29 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 17 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 122 patiënten, waarvan 40 op een IC. Vorige week waren dit er 20 meer. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 14 van buiten de regio. Daarvan liggen 13 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 3.914 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 519 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 3.131 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.440 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 521 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 15. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden