Heerlijk zomers (terras)weer

Foto: Publiek Domein

Het laatste weekend van mei belooft heerlijk zonnig (terras)weer met aangename temperaturen. Volgens Weeronline wordt er geen regen verwacht.

Op de meeste plaatsen ligt de temperatuur tussen de 20 en 22 graden. De zon zal veelvuldig schijnen, maar er ontstaan ook stapelwolken.

In het noorden zal het zaterdagochtend eerst nog overwegend bewolkt zijn. Door zwakke noordenwind kan het fris aanvoelen. Zondag daarentegen gaat de temperatuur ook daar naar aangename temperaturen tussen de 18 en 20 graden.

Volgende week wordt het zonnig met mogelijk temperaturen tot 25 graden in het zuiden van Nederland.

Kans op hooikoorts

Vanaf dit weekend is er grote kans op hooikoorts. Iedereen met een allergie van graspollen kan te maken krijgen met veel klachten. Door het droge weer komt steeds meer stuifmeel van bloeiend gras in de lucht. Door het zonnige, warmer weer komt het gras de komende dagen massaal in bloei.

De meeste graspollen worden volgens de pollenplanner van Wageningen University verwacht vanaf de tweede week van juni. In juli is de piek voorbij, maar bloeien nog altijd bepaalde grassoorten. Ook de kruiden, zoals de zuring en weegbree, bloeien in mei, juni en juli en kunnen bij sommige mensen klachten veroorzaken.

Bijna alle bomen zijn wel uitgebloeid. Voor mensen die alleen gevoelig zijn voor boompollen gaat het beter worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden