70 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 70 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 37 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (7), Stadskanaal (5), Midden-Groningen en Westerwolde (4), Oldambt, Pekela en Veendam (3) en Het Hogeland (2) en van twee besmettingen is de gemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 3.426 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 661 minder dan woensdag. In de afgelopen week werden gemiddeld 3.172 positieve tests dagelijks geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.512 coronapatiënten, van wie 541 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ook werden 16 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden