Zeventien nieuwe en veilige oversteken voor fietsers en wandelaars

Foto: Provincie Groningen

In twee jaar tijd zijn zeventien oversteken in de provincie aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dat meldt de provincie Groningen.

Op verschillende plaatsen is een middenberm aangelegd of is het midden van weg gemarkeerd met een kleur. Deze maatregelen maken oversteken voor fietsers en wandelaars veiliger.

Fietsoversteek

De drukte en hoge snelheid van het autoverkeer maken het vaak moeilijk voor fietsers en voetgangers om de weg in één keer over te steken. Daarom zijn op verschillende provinciale wegen maatregelen genomen om het oversteken veiliger te maken. Hierdoor kunnen fietsers en wandelaars in twee keer oversteken.

Groot onderhoud en herinrichting

Het aanpakken of aanleggen van een oversteekplaats wordt vaak gecombineerd met groot onderhoud of de herinrichting van een weg. De meeste werkzaamheden vonden plaats bij de provinciale weg N361 tussen Groningen en Lauwersoog en de N363 tussen Ranum en Spijk. Op beide wegen is groot onderhoud bezig of afgerond.

Nieuwe oversteken

De meest recente twee oversteken die zijn afgerond zijn liggen tussen Warffum en Usquert. Daarnaast gaat het om 10 nieuwe oversteken tussen Groningen en Lauwersoog (N361), 5 nieuwe oversteken tussen Ranum en Spijk (N363), 1 nieuwe middenberm tussen Bedum en Ten Boer (N993) en 1 nieuwe middenberm bij Leek (N372).

In de komende drie jaar wil de provincie nog eens vijftien fietsoversteken veiliger maken. Later dit jaar beslist de provincie om welke fietsoversteken het gaat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden