Subsidie voor amateurvoorstellingen

Foto: Publiek Domein

Zeven projecten rond amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed krijgen subsidie van de provincie. In totaal gaat het om 150.000 euro, meldt de Provincie.

Het gaat onder meer om amateurtheater over het werk van Ploeg-schilder Alida Pott, een muziekfilm die is gebaseerd op een opera van Mozart en kunst en cultuur in wijken en dorpen in Groningen.

Bijdragen

Alida Pott

Aan ‘Herinneringen aan een onbekende’ een amateurtheatervoorstelling over het werk van Alida Pott draagt de provincie 4.000 euro bij. Zij was een van de grondleggers van Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg. De voorstelling combineert poëzie, livemuziek, theater en beeldende kunst en speelt in augustus 2021 in het kerkje van Oostum.

Don Giovanni

In het najaar van 2021 gaan zestien toneelspelers met een verstandelijke beperking wekelijks de toneelvloer op. Samen met andere amateurs hebben ze een rol in de korte muzikale film ‘Don Giovanni, Aan de loop met liefde’, gebaseerd op de opera Don Giovanni van Mozart. De provincie betaalt 35.000 euro mee aan de productie van de muziekfilm.

Subsidie voor nog vijf projecten

  • Stichting DWDW, 40.000 euro voor project De Wijk De Wereld cultuurparticipatie)
  • Stichting Pandeon, 40.000 euro voor project Veur Aaltied (amateurkunst)
  • Laway Arts, 17.000 euro voor project Dansen met dekens (cultuurparticipatie)
  • Stichting Waterliner, 8.800 euro voor project Orkest op Maat (amateurkunst)
  • Stichting Kunstvloed, 10.000 euro voor project Openluchtvoorstelling Onsta (cultuurparticipatie)

Amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed

Met de subsidieregeling amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed moedigt de provincie cultuur- en erfgoedinstellingen aan om nieuw en vernieuwend cultuuraanbod te maken. De regeling is gericht op het stimuleren van actieve deelname aan amateurkunst. Daarnaast geeft deze subsidieregeling ruimte voor vernieuwende culturele activiteiten die zich richten op inwoners die nu niet of nauwelijks deelnemen aan kunst en cultuur. De subsidie is ook voor activiteiten gericht op erfgoed, archeologie en het gebruik van de Nedersaksische taal.

De activiteiten moeten zich richten op Groningse deelnemers en publiek en de lokale belangen overstijgen Vóór 15 september kunnen cultuurmakers weer nieuwe subsidie aanvragen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden