139 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 139 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 43 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt en Stadskanaal (17), Westerwolde (14), Het Hogeland (12), Midden-Groningen (10), Westerkwartier (9), Veendam (9), Eemsdelta (5), Pekela (4).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld. Eén persoon uit de gemeente Oldambt is opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 31 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 21 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen vrijdagochtend 139 patiënten, waarvan 47 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 19 van buiten de regio. Daarvan liggen 14 personen op de IC’s.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 2.531 nieuwe besmettingen. Steeds minder coronapatiënten belanden in de ziekenhuizen.

De coronadrukte in de ziekenhuizen blijft dalen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1681 mensen vanwege Covid-19, blijkt uit de cijfers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het laagste aantal sinds 11 december. Het is de achtste achtereenvolgende dag waarop de bezetting daalt.

Eind april behandelden de ziekenhuizen meer dan 2700 coronapatiënten. Dat betekent dat er binnen een maand meer dan 1000 bedden zijn vrijgekomen.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde verder naar 579 mensen met corona. Ook dat is het laagste aantal sinds half december. De ic-artsen en -verpleegkundigen zagen negentien bedden vrijkomen.

Op de verpleegafdelingen steeg het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal met vijf naar 1102, maar de lijn daar gaat nog steeds omlaag. Sinds vorige week dinsdag zijn op die zalen 401 bedden vrijgekomen.

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 598 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 203 minder positieve testen dan vorige week, toen er 803 werden gemeld. Ook werd één sterfgeval als gevolg van corona gemeld.

Landelijk werden 25.255 nieuwe meldingen van positief geteste personen geregistreerd in de afgelopen week. Dat is een daling van bijna 10.000 nieuwe besmettingen ten opzichte van de weekupdate een week daarvoor met 35.142 nieuwe meldingen. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

Het aantal meldingen per 100.000 inwoners daalde landelijk 202 naar 147 mensen, een daling van 28% en vond plaats in alle leeftijdsgroepen.

In de afgelopen week werden 830 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, dat 32 procent minder opnames dan de week ervoor. Ook waren 186 patiënten opgenomen op de IC’s, een afname van 23 procent.

Het reproductiegetal was op 10 mei met 0,82 ruim onder de 1. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 82 andere mensen kunnen besmetten. Het RIVM kijkt ongeveer twee weken terug in de tijd, omdat het anders geen betrouwbaar cijfer kan geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen