52 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

In de provincie Groningen zijn 52 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (8), Midden-Groningen (7), Westerwolde (4), Oldambt (13), Stadskanaal (3) en Veendam (3) en Het Hogeland (2) en één besmetting waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Westerkwartier werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.766 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 680 minder dan zondag. In de afgelopen week werd per dag gemiddeld 4.015 positieve tests geregistreerd.

Er liggen nu 1695 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 598 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 11. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden