67 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 67 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 18 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (12), Westerkwartier (10), Oldambt (7), Eemsdelta en Westerwolde (5), Midden-Groningen (3), Veendam en Pekela (2).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld in de afgelopen 24 uur. Eén persoon uit de gemeente Eemsdelta werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 3.471 nieuwe coronabesmettingen. Gemiddeld werden afgelopen week 4.036 positieve testen geregistreerd werden per dag.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 8. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.714 patiënten, van wie 610 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden