RUG nodigt Groningers uit voor deelname aardbevingsonderzoek

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

De Rijksuniversiteit Groningen nodigt deze week 25.000 inwoners in de provincie Groningen uit om deel te nemen aan het onderzoek Gronings Perspectief.

Gronings Perspectief

Het onderzoek gaat over de gevolgen van aardbevingen en het toekomstperspectief van Groningers. Doel is om bewoners een stem te geven over hun veiligheid en gezondheid. De opdrachtgever is de Nationaal Coördinator Groningen.

De RUG onderzoekt gezondheid, veiligheidsgevoelens en toekomstperspectief. Het onderzoek levert niet alleen kennis over de aardbevingen op, maar ook over de staat van de Groningers in het algemeen. Hoe zien Groningers hun toekomstperspectief? Waarom willen mensen op langere termijn in Groningen wonen en werken? Wat zijn kansen voor werkgelegenheid en groei? Wat verhoogt de leefbaarheid van wijken en dorpen?

Verloop onderzoek

Vanaf eind februari beantwoorden deelnemers elk kwartaal een enquête. De 25.000 Groningers zijn geselecteerd door middel van een steekproef. Het onderzoek loopt tot eind 2017.

Oplossingen

De onderzoeksresultaten kunnen vertaald worden in concrete maatregelen. Zo kunnen bewoners en betrokken instanties samen gezocht worden naar oplossingen voor gesignaleerde problemen. Ook is er aandacht voor initiatieven om de regio op langere termijn een positieve impuls te geven.

Rapportage onderzoek

Alle onderzoeksresultaten worden gepubliceerd op: groningsperspectief.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen