Expositie Pride Photo bij Der Aa-kerk in Groningen

Foto: Kennedi Carter

De rondreizende expositie van de Pride Photo Award 2020 is vanaf zaterdag bij de Der Aa-kerk te zien in Groningen. De winnende foto’s worden vertoond op 20 grote panelen in de stad.

Het thema van de openlucht expositie is nieuwsgierigheid. De winnende foto’s zijn gekozen uit 2500 inzendingen, afkomstig uit 40 verschillende landen. De foto’s behandelen thema’s als eenzaamheid onder oudere LHBTI personen, LHBTI vluchtelingenproblematiek en geweld tegen transgenders.

Met de expositie wil de organisatie de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit bevorderen. ‘Dit is een tentoonstelling die vele ogen zal openen’, zegt Pride Photo-directeur Hein-Jan Keijzer. ‘We hopen op deze manier mensen te bereiken die niet dagelijks nadenken over vooroordelen en de positie van de LHBTQ+gemeenschap.’

De winnende foto’s zijn gekozen uit 2500 inzendingen, afkomstig uit 40 verschillende landen. De foto’s behandelen thema’s als eenzaamheid onder oudere LHBTI personen, LHBTI vluchtelingenproblematiek en geweld tegen transgenders.

De expositie is zaterdag geopend door Glimina Chakor, verantwoordelijk voor Integratie en emancipatie binnen de gemeente Groningen. ‘Vertellen dat je anders bent is vaak niet makkelijk. Je ziet hier mensen in al hun kwetsbaarheid, maar tegelijkertijd wordt er een statement gemaakt. En dat maakt deze expositie ook zo speciaal.’

De expositie is te zien van zaterdag 22 mei tot en met 10 juni 2021.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden