Koud Pinksterweekend met buien

Foto: Publiek Domein

Ook tijdens het lange pinksterweekend kunnen we niet rekenen op warm weer. Met maxima tussen 12 en 16 graden is het koud voor eind mei, meldt Weeronline.

Zaterdag en waarschijnlijk ook Pinkstermaandag is het ronduit nat. Zondag schijnt tussen de buien door nog regelmatig de zon.

Deze zaterdag is het nog onstuimig met veel buien en veel wind, windkracht 6-7. In de middag neemt de wind geleidelijk wat af. Met 12 tot 14 graden is het koud voor de tijd van het jaar.

Zondag waarschijnlijk prima dag om er op uit te trekken

Zondag lijkt een prima dag te worden om er op uit te trekken. Er is een kleine kans op een paar buien, maar die vallen vooral in de vroege ochtend. In de middag is het op de meeste plaatsen droog met zon. Zondagmiddag is het met 13 graden op de Waddeneilanden tot 15 graden in Limburg iets warmer dan zaterdag. In de zon en uit de wind kan het dan aangenaam zijn.

Pinkstermaandag start bewolkt en regenachtig. ’s Middags zijn er meer zonnige momenten tussen de buien door. De temperatuur blijft koud met 13 tot 14 graden aan zee en 16 graden in het zuidoosten.

Ook de dagen daarna blijft het buiig en koud voor de tijd van het jaar. Pas richting het volgende weekend lijkt het iets warmer en droger te worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden