154 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 154 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 48 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (27), Het Hogeland (24), Eemsdelta en Midden-Groningen (11), Oldambt (10), Veendam (7), Stadskanaal en Westerwolde (6) en Pekela (4).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Maandag was er sprake van een storing en meldde het RIVM dat de cijfers deze dagen iets hoger konden zijn.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 55 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 23 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen vrijdagochtend 194 patiënten, waarvan 48 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 26 van buiten de regio. Daarvan liggen 18 personen op de IC’s.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 5.396 nieuwe besmettingen. Steeds minder coronapatiënten belanden in de ziekenhuizen.

Het totale aantal coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen daalde in 24 uur tijd met 35, van 681 tot 646. Dat is de grootste daling sinds de derde golf in de coronapandemie over zijn piek heen is. Op verpleegafdelingen maakte het aantal coronapatiënten een pas op de plaats. Het zijn er nu 1503, één meer dan maandag, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 803 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 144 minder positieve testen dan vorige week, toen er 947 werden gemeld. Ook werd één sterfgeval als gevolg van corona gemeld.

Landelijk daalde het aantal nieuwe meldingen van positief geteste mensen met 25%. In de afgelopen week waren er 35.142 nieuwe meldingen van positief geteste personen. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

In alle leeftijdsgroepen daalde het aantal meldingen. Het aantal meldingen per 100.000 inwoners is landelijk gedaald van 270 naar 202.

In de afgelopen week werden 1.152 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, dat zijn 21 procent minder opnames dan de week ervoor. Ook waren 239 patiënten opgenomen op de IC’s, een afname van 24 procent.

Het reproductiegetal was op 3 mei met 0,89 ruim onder de 1. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 89 andere mensen kunnen besmetten. Het RIVM kijkt ongeveer twee weken terug in de tijd, omdat het anders geen betrouwbaar cijfer kan geven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen