KultuurCentrale: Nieuwe online ontmoetingsplek voor creatieve Groningers

Foto: KultuurCentrale

Groningers, actief in de culturele sector kunnen sinds dinsdag zich gratis aansluiten bij de De KultuurCentrale, een online ontmoetingsplek.

Ruim 200.000 cultureel actieve Groningers ondervinden regelmatig moeilijkheden om in contact te komen met elkaar. Een koor zoekt bijvoorbeeld nieuwe tenoren, een schilderclub zou graag eens willen exposeren, een toneelvereniging zoekt een locatie voor haar repetities; maar hoe kom je in contact met de juiste mensen? Op KultuurCentrale.nl, dat de grootste culturele community van Groningen moet worden, kunnen creatievelingen elkaar zoeken en vinden.

200.000 creatieve Groningers laten Stad en provincie bruisen

Bijna één op de drie Groningers doet iets met kunst en cultuur. Dat is een waardevol gegeven, zowel op persoonlijk vlak als voor bijvoorbeeld een dorpsgemeenschap. In krimpregio’s moeten verenigingen soms hard werken om nieuwe leden te vinden, in de stad zien clubs dat mensen zich niet meer voor lange tijd aan hen verbinden. De wereld verandert en de culturele sector van Groningen speelt daarop in met een online ontmoetingsplek: de KultuurCentrale.

Het nieuwe platform is er voor de individuele amateurkunstenaar en voor gezelschappen als muziek- en theaterverenigingen, fotoclubs, bandjes of schildergroepen, locaties als dorpshuizen, kerken theaters, galeries, kunstmarkten, kerkjes en beeldentuinen en professionals zoals kunstvakdocenten, dirigenten, regisseurs en schrijvers. De musea, erfgoedinstellingen en kunstencentra presenteren zich en facilitators zoals productieleiders, fondsenwervers, technici, decorontwerpers, grafisch vormgevers en cateraars vinden er nieuwe opdrachten.

Iedereen kan op KultuurCentrale.nl nieuws delen, oproepen doen of op basis van je eigen interesses cultureel nieuws ontvangen.

De KultuurCentrale is initiatief van het KultuurLoket met steun van Nationaal Programma Groningen, Provincie Groningen en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden