We kunnen weer op vakantie, maar meeste Europese vakantielanden ontraden

Foto: De Redactie
  1. We kunnen weer op vakantie, maar het kabinet blijft reizen naar de meeste Europese landen ontraden.

Reizen kan weer naar Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira). Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdagochtend bekend. Verder gaat het om de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en Ionische eilanden (Griekenland), de Balearen en Canarische eilanden (Spanje). Deze landen en regio’s gaan van oranje naar geel. Dat geldt ook voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda en Thailand. Saba en Sint Eustatius krijgen de code groen.

Tot dusver gold in verband met corona het algemene reisadvies om niet naar het buitenland te reizen, maar vanaf zaterdag komt Buitenlandse Zaken weer met een reisadvies per land. “Een stap in de goede richting”, aldus het ministerie.

Dat roept reiziger op wel alert te blijven. “De situatie in een land kan immers snel veranderen.” Ook kunnen veilige landen nog inreisbeperkingen instellen voor buitenlandse toeristen zoals een quarantaineverplichting.

“De resterende Europese landen blijven vooralsnog op kleurcode oranje staan, omdat ze Covid-hoogrisicogebied zijn en de kans op besmetting daar groot is. Het kabinet blijft reizen naar deze landen sterk afraden”, meldt het ministerie.

Ook blijft het oppassen, omdat het reisadvies ineens kan veranderen als er sprake is van plotselinge uitbraken van het virus.

De reisadviezen zijn te vinden op de website wijsopreis.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden