Aantal elektrische auto’s in Groningen boven landelijk gemiddelde

Foto: Google Maps

In de gemeente Groningen staan 93.752 personenauto’s geregistreerd. Daarvan zijn 2.040 elektrisch en nog eens 1.068 plug-in hybride. Daarmee wordt van alle auto’s in de gemeente 3,32% elektrisch of deels elektrisch aangedreven. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%. Een en ander blijkt uit onderzoek van kennisplatform EVNplan.nl.

In de gemeente Groningen zijn er in totaal 835 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken. Ook zijn er 427 publieke laadpalen, waar iedereen gebruik van kan maken. Er zijn 385 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er 23 snellaadpunten beschikbaar in Groningen.

Laadpaaldichtheid

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in Groningen ligt op 0,27% (4 elektrische auto’s per laadpaal). Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal).

Laadpaal aanvragen

De verwachting is dat steeds meer mensen overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kun je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente.

Over het onderzoek

EVplan.nl is een kennisplatform voor elektrisch rijden en biedt praktische informatie voor de elektrische rijder. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor). Voor meer informatie en verantwoording zie de onderzoekspagina www.evplan.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden