160 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: PixxlTeufel via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 160 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 67 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (24), Eemsdelta (14), Midden-Groningen (11) Stadskanaal (10), Het Hogeland (8), Oldambt (7), Pekela, Veendam en Westerwolde (5) en 4 besmettingen waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld. Eén persoon uit de gemeente Westerkwartier werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 107 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 30 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal patiënten op de intensive cares bleef met 30 patiënten gelijk met vorige week. Ook het aantal opgenomen patiënten op de verpleegafdelingen is nagenoeg hetzelfde gebleven met 47 patiënten.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen vrijdagochtend 259 patiënten, waarvan 70 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 61 van buiten de regio. Daarvan liggen 29 personen op de IC’s.

Landelijk registreerde het RIVM 7.830 nieuwe besmettingen. Het aantal aan coronagerelateerde sterfgevallen is met 32 toegenomen. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 1075 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 209 minder positieve testen dan vorige week, toen er 1284 werden gemeld. Ook werden vier sterfgevallen als gevolg van corona gemeld.

Het aantal nieuwe meldingen van positief geteste mensen daalde in de afgelopen week, met 8 procent. In de afgelopen week kregen landelijk 52.086 mensen een positieve corona-uitslag. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

Het aantal afgenomen tests was lager dan vorige week, waarschijnlijk door de meivakantie.

De aantal besmettingen steeg in bijna alle leeftijdsgroepen. Alleen in de leeftijdsgroepen 70 tot 79 jaar was geen stijging zichtbaar. In de leeftijdsgroep 0 tot en met 12 jaar was de stijging met 12 procent het grootst.

In de afgelopen week werden 1.633 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Dat is acht procent minder dan e week ervoor. Het RIVM meldt een sterke toename te zien van het aantal mensen uit jongere leeftijdsgroepen die met corona worden opgenomen in het ziekenhuis en de IC. Dat is het sterkst in de leeftijdsgroepen 40 tot en met 59 jaar (+109%), 0 tot en met 39 jaar (+75%) en 60 tot en met 79 jaar (+50%) . De effecten van vaccinatie zijn volgens het RIVM duidelijk zichtbaar in de leeftijdsgroep vanaf 80 jaar. Daar is een sterke daling van -60 procent te zien.

Het reproductiegetal is 0,94 en in het geheel onder de 1. Vorige week was dat 1,06. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 94 andere mensen kunnen besmetten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden