154 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Fernando Zhiminaicela via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 154 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 58 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (30), Eemsdelta (13), Het Hogeland, Midden-Groningen en Westerwolde (9), Oldambt Stadskanaal en Veendam (7), Pekela (4), en één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 9.263 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 3.768 meer dan zondag. De cijfers waren afgelopen weekend laag door een storing bij de GGD’en. De cijfers vandaag zijn mogelijk hoger vandaag door een inhaaleffect van de cijfers.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 17. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.642 patiënten, van wie 825 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatiënten schommelt al ruim twee weken tussen de 800 en 850.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden