82 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 82 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 39 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen Eemsdelta en Het Hogeland (10), Westerwolde (7), Oldambt (6), Stadskanaal (5), Veendam (2), Midden-Groningen en Westerkwartier (1) en één besmetting vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen uit de gemeente Stadskanaal gemeld als gevolg van het coronavirus. Er werden geen patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 5.836 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 1.966 minder dan vrijdag. Gemiddeld werd in de afgelopen week 7.581 positieve tests geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 21. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 2.638 patiënten, van wie 811 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding(LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden