Zwemseizoen van start met twee nieuwe zwemlocaties

Foto: De Redactie

Het zwemseizoen gaat vanaf zaterdag 1 mei weer van start. Het waterschap controleert van 1 mei tot 1 oktober de waterkwaliteit en de provincie controleert de veiligheid van de zwemplas en het gebied, zoals het strand of de ligweide erom heen.

Dit jaar zijn er twee nieuwe locaties waar gecontroleerd wordt. Strand Zoutkamp en Waterviolier in Meerstad zijn de nieuwe officiële zwemwaterlocaties in de provincie Groningen. De Urnenhoeve in Wedde is geen officiële zwemplas meer.

Dit zwemseizoen telt de provincie 42 officiële zwemwaterlocaties.

Zwemwaterlocatie

Tijdens het seizoen controleert het waterschap de officieel aangewezen zwemplekken regelmatig op verontreinigingen. Er wordt gemeten op de plaats waar de meeste zwemmers worden verwacht of waar het risico op vervuiling het grootst is.

Alle locaties worden minimaal één keer per maand onderzocht. De waterbeheerder controleert de zwemwaterplekken ook op andere soorten van vervuiling, zoals blauwalg of andere giftige algen. De provincie bekijkt en controleert de veiligheid van het strand of ligweide en de zwemzone. Bij een waarschuwing of negatief zwemadvies plaatst de beheerder van de zwemplas een informatiebord.

Zwemwater-app

Alle aangewezen zwemwaterlocaties zijn te vinden op www.zwemwater.nl en in de zwemwater-app op de smartphone. Hier staat ook de laatste informatie over de zwemwaterkwaliteit van alle locaties.

In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden