The Market Hotel aan Grote Markt in Groningen opent deuren op 1 mei

Foto: De Redactie

The Market Hotel aan Grote Markt in het stadscentrum van Groningen opent deze zaterdag haar deuren. In de afgelopen periode werd de laatste hand gelegd aan het nieuw hotel dat historische trapgevels combineert met moderne architectuur. The Market Hotel is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels dat hiermee het 15e hotel opent.

The Market Hotel

The Market Hotel telt 123 hotelkamers, verdeeld over zes verdiepingen. Op de begane grond is een groot restaurant met twee terrassen aan de Grote Markt en de Nieuwe Markt en een eigen bakkerij. Het hotel biedt wellnessfaciliteiten en 160 m2 vergaderruimte, verdeeld over meerdere zalen. Op het dak wordt een terras gerealiseerd met een panoramisch uitzicht over Groningen.

Café Willem Albert

Het restaurant is vernoemd naar Willem Albert Scholten. Van 1881 tot 1892 woonde hij op de plek waar The Market Hotel wordt geopend. Hij was de eerste Nederlandse industriële multinational en bezat fabrieken tot aan Polen en Oekraïne. Daarnaast stapte hij als grootinvesteerder in de Holland-Amerika Lijn, waarmee de link naar de andere WestCord Hotels, ss Rotterdam en Hotel New York, is gelegd.

Café Willem Albert serveert gerechten volgens de ‘nieuwe Nederlandse keuken’, waarbij zoveel mogelijk wordt gekookt met lokale ingrediënten. Centraal in het grote restaurant komt een grote bar en zowel aan de Grote Markt als de Nieuwe Markt komen ruime terrassen met meer dan 250 zitplaatsen. Café Willem Albert wil de huiskamer van Groningen worden.

Bakkerij Westers

Naast Café Willem Albert komt een bakkerij met eigen ingang aan de Grote Markt. In de bakkerij kan men je naast ambachtelijk gebakken brood ook terecht voor biologisch schepijs, huisgemaakte patisserie, koffie en belegde broodjes.

WellCome Wellness

In de kelderverdieping van het hotel is een wellness gerealiseerd, dat beschikt over een fitnessruimte, Finse sauna en Turks stoombad. Daarnaast zijn er twee behandelruimtes die middels een schuifdeur samengevoegd kunnen worden tot een duo behandelruimte.

Dakterras

Op het dak van de zesde verdieping komt een groot dakterras met uitzicht over de binnenstad en de omgeving van Groningen. Het dakterras krijgt een grote bar, diverse zitjes en een lounge gedeelte dat half verscholen ligt achter de gevel. In de zomermaanden kan men hier terecht voor een borrel en kleine hapjes. Ook is het dakterras toegankelijk voor gasten van buiten het hotel. De realisatie van het dakterras start nadat de bouw volledig is opgeleverd.

Duurzaam

The Market Hotel is aardbevingsbestendig gebouwd. The Market Hotel heeft geen gasaansluiting en wordt dan ook een all-electric hotel. Voor de verwarming en koeling van het hotel zijn elektrische pompen in de kelder geïnstalleerd. De helft van het dak bestaat uit zonnepanelen en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van led-verlichting.

Slotstuk aan de Grote Markt

Met de toevoeging van The Market Hotel aan de oostwand van de Grote Markt is de gemeente klaar met de transformatie van de Grote Markt. WestCord Hotels is als hotelpartner sinds 2016 betrokken bij het project en het hotel is ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed. De Berlijnse architect Thomas Müller heeft het hotel ontworpen. Via een publieksstemming tijdens het Groningse festival Let’s Gro in 2017 konden de inwoners stemmen op drie verschillende ontwerpen waarna de keuze is gevallen op het ontwerp van klassieke trapgevels met eigentijdse architectuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden