Negen dagen bussen in plaats van treinen tussen Hoofdstation Groningen en Groningen Europapark

Foto: De Redactie

Door grote werkzaamheden ter hoogte van het viaduct van de zuidelijke ringweg (N7) over het spoor bij de Verlengde Lodewijkstraat rijden vanaf zondag 8 mei negen dagen geen treinen tussen station Groningen en Groningen Europapark.

Van zaterdag 8 mei tot en met zondag 16 mei rijden bussen tussen station Groningen en Groningen Europapark, meldt Groningen Bereikbaar.

Ook zijn er rond Project Groningen Spoorzone in deze periode werkzaamheden op en rond station Groningen. Zowel NS als Arriva zet bussen in voor reizigers.

De geplande werkzaamheden zorgen voor een langere reistijd van 15 minuten. Ook het meenemen van de fiets in de trein is niet mogelijk.

Gevolgen voor de treinreis

Voor de trajecten tussen Groningen en Assen, Veendam, Winschoten en Weener (D) zet de NS bussen in tussen de twee stations.

Voor veel reizigers van en naar de stad, is de beste optie om niet via het Hoofdstation, maar rechtstreeks naar Groningen Europapark te lopen of fietsen. Bij Groningen Europapark staan extra fietsenrekken. Daarbij moet rekening worden gehouden met een omleiding vanwege de afsluiting van de Verlengde Lodewijkstraat.

Extra bussen Qbuzz

Naast de treinvervangende bussen rijden er een aantal lijnen deze periode van/naar station Europapark vaker en langer gedurende de dag. Q-link 2 tussen Europapark en Zernike rijdt, via UMCG en Station Groningen Noord, extra vroege ritten en ook ’s avonds en op zondag. Ook rijdt er een extra stadslijn, lijn 17 tussen station Europapark en Kardinge via de Sontweg. Deze lijn rijdt 2 keer per uur en sluit onder andere aan op de Intercity’s.

Werkzaamheden Aanpak Ring Zuid

Tijdens deze negen dagen wordt er voor het project Aanpak Ring Zuid een nieuw spoordek op zijn plaats onder het spoor ingereden. Het nieuwe spoordek, een grote betonnen deksel, die ongeveer 5 miljoen kilo weegt wordt voorzichtig naar zijn nieuwe plek gereden. Het spoor ter hoogte van de ringweg moet hiervoor eerst helemaal worden weggehaald. Nadat het spoordek op zijn plek ligt, wordt het spoor weer teruggebouwd.

De hele operatie is vanaf 8 mei te volgen via de webcam op de website van Aanpak Ring Zuid.

Afsluitingen van wegen

Vanwege deze werkzaamheden is ook de Verlengde Lodewijkstraat afgesloten voor alle verkeer bij de onderdoorgang onder de zuidelijke ringweg. Fietsers en voetgangers naar station Groningen Europapark moeten daarom omlopen of fietsen. Ook de Helperzoom is ter hoogte van de zuidelijke ringweg dicht voor autoverkeer.

Werkzaamheden Groningen Spoorzone

Project Groningen Spoorzone werkt van zaterdag 8 mei (00.00 uur) tot en met maandag 17 mei (04.30 uur) dag en nacht op en rond station Groningen. Momenteel wordt aan de zuidzijde gewerkt aan de bouwkuip van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. In deze periode werkt de aannemer ook op het station zelf aan onder ander de bovenleiding, het aanpassen van perrons en het verwijderen van perronkappen. De looproutes op het station zijn tijdens en na deze werkzaamheden anders.

Verdere werkzaamheden rond hemelvaartweekend

Van donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Delfzijl. Van vrijdag 14 mei tot en met zondag 16 mei rijden er geen treinen tussen Groningen en Roodeschool en rijden de treinen van de laatste twee avondritten tussen Groningen en Zuidhorn niet. Arriva zet bussen in. ProRail vernieuwt op deze trajecten delen van het spoor. Op de stations Baflo en Usquert zijn perronwerkzaamheden en in Bedum werkt ProRail aan een onderdoorgang.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden