206 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 206 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 72 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (37), Stadskanaal (17), Midden-Groningen(16), Het Hogeland (14), Oldambt (13), Westerwolde (10), Eemsdelta (9), Pekela (7), Veendam (5) en van zes besmettingen is de gemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Deze personen kwamen uit de gemeenten Stadskanaal en Westerkwartier. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 7.344 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 1.338 minder dan woensdag.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week, omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een ‘inhaaleffect’ ontstaat.

Ook werden 20 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) lagen 2.704 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dat is het hoogst aantal sinds 7 januari. Van hen liggen 813 op de intensive cares.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen