Groningers doneren ruim 200 kinderfietsen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Bayke de Vries

De inzamelingsactie ‘Doneer een kinderfiets’ in Groningen heeft ruim 200 fietsen opgeleverd. Groningers hebben massaal gereageerd op de oproep om kinderfietsen te doneren. De fietsen zijn bestemd voor minimagezinnen.

De Vismarkt werd op 22 en 23 december door afvalkunstenares Maria Koijck omgetoverd tot Kerststalling. De fietsen werden ter plekke gepimpt en gerepareerd door kunstenares Maria Koijck en fietsenmakers van WerkPro.

De actie ‘Doneer een kinderfiets’ wordt voortgezet. Via de website: doneereenkinderfiets.nl kunnen mensen hun fietsen beschikbaar stellen. De fiets wordt dan opgehaald door medewerkers van WerkPro.

De actie is een initiatief van Gemeente Groningen in samenwerking met campagnebureau Veenbrand, de ANWB, WerkPro, Stichting Leergeld, Het Maartenscollege en SKSG Kinderopvang. De fietseninzameling is de aftrap van een campagne waar verschillende organisaties en particulieren in actie komen voor de problematiek rond kinderarmoede.

Verschillende initiatieven gaan plaatsvinden komend jaar waarbij Groningers wordt opgeroepen gezamenlijk in actie te komen. In de stad Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden