128 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 128 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 45 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (13), Westerkwartier (12), Pekela (11), Westerwolde (10), Het Hogeland (9), Veendam (8), Oldambt (7), Midden-Groningen (6), Eemsdelta (5) en twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Het Hogeland werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend heeft het RIVM 6.257 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 1797 minder dan zondag.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 13. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.572 patiënten, van wie 813 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vorige week maandag lag hetzelfde aantal patiënten op de IC’s.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden