Vier winnaars van Christina Klassiek Concours

De 4 eerste prijswinnaars.
Foto: Majanka Fotografie

De 18-jarige violiste Anna Maring uit Groningen won de 2e prijs in categorie 2 (15-19 jaar / zang: 15-21 jaar). Het gaat om de extra prijs: ‘Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst Prijs’. Met deze prijs heeft de Groningse een aantal lessen bij een vooraanstaande musicus in Nederland naar eigen keuze gewonnen, aangeboden door de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst

Adinda van Delft (viool, 12 jaar), Thomas Prchal (cello, 16 jaar), Steije Maurer (marimba, 16 jaar) en Jappe Dendievel (fagot, 16 jaar) zijn de winnaars van de eerste prijzen bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Prinses Margriet maakte de uitslag zaterdagavond bekend middels een videoboodschap.

Het 53e Klassiek Concours werd, net als het 52e, vanwege de coronamaatregelen digitaal gehouden. Bijna vierhonderd jonge muzikanten uit Nederland en Vlaanderen deden afgelopen maanden mee aan de voorrondes. Zeventien van hen werden geselecteerd voor de Nationale Finale.

Het Prinses Christina Concours is een jaarlijks concours voor jongeren. Naast het Klassiek Concours worden ook het Jazz Concours en het Compositieconcours georganiseerd. Die edities staan voor respectievelijk dit najaar en volgend jaar in de planning.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden