261 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 261 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 103 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta (29), Oldambt en Westerkwartier (23), Het Hogeland en Midden-Groningen (19), Stadskanaal (17), Westerwolde (10), Veendam (9), Pekela (3) en van zes besmettingen is de gemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden één sterfgeval uit de gemeente Pekela als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee personen, waarvan één uit Veendam en één uit Pekela werden opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 9.648 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 1.134 meer dan woensdag.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week, omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een ‘inhaaleffect’ ontstaat.

Ook werden 20 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) nam het aantal coronatiënten in de ziekenhuizen af. Er liggen nu 2.682 patiënten met corona in het ziekenhuis. Daarvan liggen 839 op de intensive cares.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden