167 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 167 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 46 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland en Oldambt (18), Midden-Groningen (16), Eemsdelta en Westerkwartier (15), Westerwolde (12), Stadskanaal (7), Veendam (5) en 9 besmettingen waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal Covid-patiënten op de Groningse IC’s is gedaald van 31 patiënten naar 25 patiënten in de afgelopen week. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. In totaal zijn 72 patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis in de provincie Groningen.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen dinsdagochtend 256 patiënten, waarvan 65 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 50 van buiten de regio. Daarvan liggen 21 personen op de intensive care.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 6.871 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 1370 minder dan het gemiddelde over de afgelopen 7 dagen. Bij het RIVM werden 27 overleden covidpatiënten. In de ziekenhuizen liggen 2.653 mensen met corona, van wie 823 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 1.120 personen ene positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Ook werden drie sterfgevallen als gevolg van corona gemeld.

In de afgelopen week kregen landelijk 53.981 mensen een positieve corona-uitslag. Dat aantal steeg met 5,3 procent ten opzichte van vorige week dinsdag. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

De meeste besmettingen waren in de leeftijdsgroepen tot 30 jaar (een toename van ongeveer +10%). In de leeftijdsgroep 60 tot 80 jaar was sprake van een stabilisatie in het aantal meldingen en bij de 80-plussers is het aantal meldingen verder gedaald (-11%) ten opzichte van een week eerder.

Door een storing eerder in de week zijn nog niet alle opnames op de verpleegafdelingen bekend. In de afgelopen week werd tot zover 1.542 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal nieuwe opnames daalde licht. Later deze week maakt het RIVM de werkelijke aantallen bekend.

Het aantal nieuwe patiënten met COVID-19 dat werd opgenomen in het ziekenhuis en op de IC intensive care bleef bijna gelijk. In de afgelopen week zijn 1.700 nieuwe patiënten met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Iets minder dan de week ervoor toen er 1.724 nieuwe opnames werden gemeld. Het aantal mensen dat zo ziek werd dat zij moesten worden opgenomen op de Intensive Care was 386.

Het reproductiegetal is gestegen naar 1,06. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 106 andere mensen kunnen besmetten. Dat is volgens het RIVM nog niet voldoende om het virus af te remmen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden