145 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 145 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 48 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (20), Midden-Groningen (14), Westerwolde (12), Het Hogeland (11), Eemsdelta en Oldambt (10), Pekela (7), Veendam en Stadskanaal (6) en één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Pekela gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Pekela werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend heeft het RIVM 7.187 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 1.318 minder dan zondag.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist. In de afgelopen week werden gemiddeld 7.699 positieve tests per dag geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 22. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.544 patiënten, van wie 813 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden