Minister van Engelshoven opent Nationale Museumweek in Groninger Museum

Foto: Archief De Redactie

Minister Ingrid Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent maandagochtend de Nationale Museumweek vanuit het Groninger Museum in Groningen. De Museumweek valt dit keer tegelijk met een pilot voor de tijdelijke heropening van musea in combinatie met een gratis sneltest.

De pilot is onderdeel van het plan waarmee de ministeries van OCW, VWS en EZK de inzet onderzoeken van sneltesten in de culturele sector. Hiermee wordt het gebruik van testen in combinatie met cultuurbezoek en de ervaring van bezoekers onderzocht.

Het Groninger Museum is een van de 17 deelnemende musea die tijdelijk open mogen.

Te zien in Groninger Museum

Bezoekers kunnen in het Groninger Museum de vaste collectie bekijken, met veel werk van De Ploeg, waaronder het pronkstuk, de kast van H.N. Werkman, en de expositie Pronkjewails – Design uit heden en verleden. Ook zijn de foto’s van The Rolling Stones, gemaakt door de Groninger fotograaf Andy Zuidema, te zien.

Laatste dag The Rolling Stones – Unzipped online

De tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped is niet meer te zien op maandag 19 april en de Museumweek. Deze is alleen nog online te bekijken tot en met zondag 18 april via groningermuseum.nl/virtueel

Een bezoek aan het museum is op 19, 20 en 21 april mogelijk via een reservering op museum.nl.

Kijk voor meer informatie over de Museumweek op Museum.nl/museumweek

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden