De Smaak van het Noorden lanceert Friday Pieday vanuit Broodjeshuis Martinikerk

De Smaak van het Noorden heeft de Friday Pieday gelanceerd in het Broodjeshuis van de Martinikerk. Volgens de traditie werd er vroeger brood uitgedeeld aan de armen vanuit het Broodhuisje.

Na de ‘No Time To Waste Pannendag’ komt De Smaak van het Noorden met het nieuwe initiatief. Het idee om een bijdrage te leveren aan de Historische orgels van de Martinikerk is een samenwerking tussen de Smaak en beheerder Jan Haak van de Martinikerk.

“Na negen Pannendagen bij de Puddingfabriek, werd het tijd om weer te bewegen” zegt Gijs Raat, mede-eigenaar van de Smaak van het Noorden. “Na een grondige brainstormsessie met het team, werd duidelijk dat bij dit nieuwe concept, ook een passende locatie gezocht moest worden”. “Jan Haak, beheerder van de Martinikerk, reageerde meteen enthousiast”.

De Martinikerk heeft, naast zoveel andere locaties, ook te kampen met de gevolgen van de corona crisis. Doordat er geen evenementen zijn is er geen inkomen en daardoor ook minder geld voor onderhoud aan de wereldberoemde orgels.

Daarom biedt De Smaak van het Noorden iedere vrijdag huisgemaakte Pies, in een vegetarische en een vlees/vis variant. Er zal worden gevarieerd en zo is het iedere keer weer een verrassing welke smaken er zijn. Per verkochte Pie gaat er 1 euro naar de historische orgels van de Martinikerk. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur is het Friday Pieday vanuit het Broodhuisje van de Martinikerk.

Het is niet de eerste keer dat De Smaak een bijzonder project uitvoert in de Martinikerk. In september 2018 stonden ze in een pop-up restaurant bovenin de Martinitoren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen