GroenLinks wil nieuwe bestemming voor monumentale trap Jan van der Zee

Foto: Google Maps

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks vraagt via schriftelijke vragen aan de gemeente Groningen of er initiatieven zijn voor een nieuwe bestemming voor de monumentale trap van Jan van der Zee is. Deze trap stond tot 2013 bij de Naberpassage aan de Grote Markt.

De trap moest in februari 2013 plaats maken voor de vernieuwing van de oostzijde van de Grote Markt en het Forum. De trap van het voormalige lid van kunstenaarscollectief De Ploeg werd vervolgens uit elkaar gehaald en opgeslagen, in afwachting van een nieuwe bestemming.

De 25 delen van de trap, die ieder zo’n 3 ton wegen, moet nog ergens opgeslagen liggen. GroenLinks wil daarom weten waar de trap is en wie op dit moment de eigenaar is van de trap.

“Herplaatsing grenzend aan de openbare ruimte van de trap van Jan van der Zee zou voor de hand liggen en wenselijk zijn”, zo stellen GroenLinks-raadsleden Benni Leemhuis en Jasper Been in schriftelijke vragen aan het college.

Ook vraagt de GroenLinks-fractie of er behalve de monumentale trap nog meer kunstwerken in een opslag liggen, die in aanmerking komen voor herplaatsing.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden