150 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 150 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 48 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-groningen (21), Eemsdelta, Stadskanaal en Westerkwartier (14), Pekela (11), Oldambt (9), Het Hogeland (8), Westerwolde (6), Veendam (4) en één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Er werden twee patiënten opgenomen in het ziekenhuis, waarvan één patiënt uit Midden-Groningen en één patiënt uit de gemeente Oldambt.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 76 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 32 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen steeg net vier patiënten in de afgelopen week. Op de verpleegafdelingen liggen vrijdagochtend 44 patiënten, een forse stijging van 14 patiënten.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 281 patiënten, waarvan 74 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 32 van buiten de regio. Daarvan liggen 15 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 7.716 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 93 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 6.760 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.495 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 784 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 41. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden