3.000 scholieren komen online sfeerproeven op de Hanzehogeschool

Foto: De Redactie

De HanzeXperience, waarbij scholieren online kunnen sfeerproeven, is dit jaar online. Op donderdag 8 april en dinsdag 13 april oriënteren ruim 3.000 leerlingen uit havo 4 en vwo 5 zich op de opleidingen.

Voor veel leerlingen is dit evenement volgens de Hanze de eerste kennismaking met studeren aan de Hanzehogeschool Groningen​.

Oriëntatie

De HanzeXperience biedt scholieren een overzicht van de verschillende opleidingen. Ze bekijken er welke studie bij hen past en de workshops geven een beeld van hoe studeren er in de praktijk uitziet.

De scholieren komen van 41 verschillende scholengemeenschappen uit het noorden: Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel. Verdeeld over twee dagen doen ruim 3000 leerlingen vanuit school of vanuit huis mee.

Dit jaar geheel online

Het programma is vanwege de coronamaatregelen volledig online. Na de gezamenlijke kick-off volgen de scholieren een workshop onder begeleiding van studenten. De deelnemers konden kiezen uit 18 verschillende workshops. Na de centrale afsluiting en een gezamenlijke Hanze-Quiz worden de vervolgstappen in de studiekeuze aangeboden.

Het maken van de juiste studiekeuze

Om te zorgen dat een scholier ook in deze bijzondere tijden een goede studiekeuze maakt, biedt de Hanzehogeschool verschillende online én offline mogelijkheden voor oriëntatie op een opleiding.

In de routekaart staan de stappen die leiden naar een goede studiekeuze. Op www.hanzenl/opendagen staat een overzicht van de evenementen van de Hanzehogeschool.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden