Inschrijving Groninger Ondernemingsprijs 2021 geopend

Archief De Redactie
Foto: Groninger Ondernemingsprijs. ©Jelmer Buitenga

Succesvolle bedrijven uit Stad en Ommeland kunnen zich vanaf vandaag weer aanmelden voor de Groninger Ondernemingsprijs, editie 2021. De inschrijving sluit op 21 mei.

“Na een jaar waarin de prestigieuze ondernemingsprijs vanwege de coronacrisis niet werd uitgereikt, wordt dit in alle opzichten een unieke editie”, voorspelt bestuursvoorzitter Winfryd de Haan. “De wereld is opeens drastisch veranderd. Het ene bedrijf verloor bijna alle omzet en het andere zag zijn omzet verdubbelen.”

Criteria

Er zijn drie criteria voor deelname: de onderneming moet gevestigd zijn in de Stad of provincie Groningen, moet langer dan 5 jaar bestaan en moet meer dan tien medewerkers hebben.

De jury nomineert op 11 juni tien bedrijven, die op donderdag 30 september mogen pitchen voor de jury en daarmee kans maken op de drie finaleplaatsen.

Drie finalisten

Na de zomer worden de drie finalisten bezocht door de jury. Op basis van de aangeleverde informatie, de rapporten van experts en de indruk van het jurybezoek wordt uiteindelijk de winnaar bepaald.

“De coronacrisis heeft bedrijven gedwongen te improviseren. Als jury zijn wij dan ook erg benieuwd hoe ze dat hebben gedaan”, aldus juryvoorzitter gedeputeerde IJzebrand Rijzebol.

Tijdens een feestelijke Finale-avond, op donderdag 18 november in MartiniPlaza, ontvangt de winnende onderneming de prijs uit handen van Commissaris van de Koning René Paas.

Publiciteit & aanzien

Alle tien genomineerden krijgen na afloop een korte bedrijfsfilm, die in première gaat in de bioscoop van Forum Groningen tijdens een bijzondere vertoning van ‘de Ambassadeurs van Groningen’. Ook krijgen finalisten krijgen een quickscan met financiële en juridische doorlichting door de drie hoofdsponsors van de ondernemingsprijs, te weten: De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants en Adviseurs en Rabobank Stad en Midden-Groningen.

Een onderneming kan de eigen onderneming inschrijven of de onderneming van een ander voordragen via de website groningerondernemingsprijs.nl

Kijk voor meer informatie: groningerondernemingsprijs.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden