130 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Omni Matryx via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 130 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 51 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta en Westerkwartier (14), Oldambt (13), Midden-Groningen (11), Stadskanaal (9), Het Hogeland (7), Pekela (6), Westerwolde (3) en twee besmettingen waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal Covid-patiënten op de (Noord)-Nederlandse IC’s is gestegen naar 80 patiënten, waarvan 31 op de intensive cares. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Het is het hoogst aantal patiënten sinds vorig jaar december.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen steeg sinds afgelopen vrijdag met drie patiënten. Op de verpleegafdelingen steeg het aantal patiënten met 19 patiënten naar 49. Afgelopen vrijdag waren dat er 30.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen dinsdagochtend 260 patiënten, waarvan 67 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 35 van buiten de regio. Daarvan liggen tien personen op de intensive care.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 998 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er 194 minder dan vorige week, toen het RIVM 1192 nieuwe positieve testen meldde. Ook werden vijf coronagerelateerde sterfgevallen gemeld in de provincie Groningen.

Minder positieve testuitslagen, minder testen

Landelijk registreerd het RIVM 5592 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 1370 minder dan het gemiddelde over de afgelopen 7 dagen.

In de afgelopen week daalde het aantal mensen met een positieve corona testuitslag met 7 procent, 48.186 mensen. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM. De komende dagen zal duidelijk worden of de daling in het aantal positieve testuitslagen doorzet.

Het reproductiegetal zit nu nipt boven de 1. Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 werd opgenomen op de IC intensive care steeg de afgelopen week met bijna 20 procent. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is sinds maandag gestegen tot 2.495.

Afgelopen etmaal kwamen er 121 nieuwe patiënten bij, wat het de grootste toename maakt sinds 4 januari. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) bekend. Op de intensive cares (ic’s) liggen nu 750 coronapatiënten. De nieuwe coronagevallen kwamen vooral terecht in de verpleegafdelingen. Daar kwamen 117 nieuwe coronapatiënten bij, wat het totaal op 1745 brengt.

De daling in aantal positieve testuitslagen was zichtbaar in alle leeftijdsgroepen. De grootste daling was in de leeftijdsgroepen onder de 18 jaar (-11%) en vanaf 80 jaar (-15%). Alleen bij de leeftijdsgroep vanaf 80 jaar is het aantal meldingen per 100.000 de afgelopen week lager dan in week 11.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden