84 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 84 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 21 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (10), Midden-Groningen (9), Eemsdelta (8), Het Hogeland, Stadskanaal en Westerwolde (7), Oldambt (6), Veendam (5) en Pekela (4).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Pekela werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend heeft het RIVM 5.365 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 1.535 minder dan zaterdag. Afgelopen week werden gemiddeld 6.929 positieve tests per dag geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 8. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.374 patiënten, van wie 746 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden