162 nieuwe coronabesmettingen en vier sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 162 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 62 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (18), Stadskanaal (14), Het Hogeland en Oldambt (13), Midden-Groningen (12), Pekela en Veendam (7), Eemsdelta en Westerwolde (5) en zes besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden vier sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Twee personen kwamen uit de gemeente Oldambt, één uit de gemeente Eemsdelta en één uit de gemeente Groningen. Ook werd een persoon uit de gemeente Groningen en Veendam opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 7.682 nieuwe coronabesmettingen. Gemiddeld werd in de afgelopen week 7.225 positieve tests geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 31. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.348 patiënten, van wie 743 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden