135 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 135 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 55 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (12), Westerkwartier (11), Het Hogeland (10), Oldambt (9), Midden-Groningen en Veendam (8), Pekela (6), Eemsdelta (5) en Westerwolde (3). Ook werden acht besmettingen gemeld, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Midden-Groningen als gevolg van het coronavirus gemeld. Er werden drie patiënten opgenomen in het ziekenhuis, waarvan één patiënt uit Eemsdelta, één uit Midden-Groningen en één patiënt uit de gemeente Pekela.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 58 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 28 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen bleef gelijk in de afgelopen week. Op de verpleegafdelingen liggen vrijdagochtend 30 patiënten, een daling van negen patiënten.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 233 patiënten, waarvan 67 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 23 van buiten de regio. Daarvan liggen negen personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 7.296 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 562 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 7.393 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.330 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 705 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 17. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden