189 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 189 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 77 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland, Oldambt, Pekela en Veendam (13), Eemsdelta, Stadskanaal, Westerwolde en Westerkwartier (12), Midden-Groningen (11) en van één besmetting is de gemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen uit de gemeente Groningen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 7.882 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 224 minder dan woensdag. Gemiddeld werden er 7.439 positief mensen getest per dag in de afgelopen week.

Ook werden 22 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn momenteel 2.327 mensen met Covid-19 opgenomen. Van deze patiënten liggen 688 op de intensive cares.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden