Medewerkers Alfa-college werken met plezier

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

Medewerkers van het Alfa-college in Groningen werken met plezier bij hun werkgever. Dit blijkt uit het tweejaarlijkse medewerkersonderzoek dat het Alfa-college eind 2015 heeft gehouden.

Medewerkers scoren op de thema’s tevredenheid, bevlogenheid en betrokkenheid significant hoger dan twee jaar geleden én ruim boven het landelijk gemiddelde, meldt het Alfa-college. Ruim 80 procent van de medewerkers van het Alfa-college heeft meegedaan aan het onderzoek, dat is uitgevoerd door het onafhankelijke bureau Effectory.

Christien de Graaff, lid College van Bestuur, is blij met de respons en de resultaten. “Voor de kwaliteit van ons onderwijs is het van groot belang om goede, bevlogen en betrokken medewerkers te hebben. Het Alfa-college wil een goede werkgever zijn, met oog voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten en medewerkers. Medewerkers ervaren de samenwerking met hun collega’s als zeer plezierig en vinden hun werk uitdagend en zinvol”, aldus De Graaff.

Het Alfa-college heeft de afgelopen jaren veel mogelijkheden gecreëerd voor de ontwikkeling van teams en leidinggevenden.

“We hebben samen met medewerkers gewerkt aan de kernwaarden en de visie van de organisatie. Die inspanningen ziet het Alfa-college nu beloond met de mooie resultaten van dit medewerkersonderzoek”, zegt De Graaff.

Deze uitslag is in lijn met andere resultaten, zoals de zesde plaats in de Keuzegids mbo 2016.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden