Drie ton extra voor subsidieregelingen arbeidsmarktscholing en stageplaatsen

Foto: De Redactie

De provincie wil met twee nieuwe subsidies investeren in scholing en het vergroten van de kennis van medewerkers van bedrijven, maar ook veilige stageplaatsen aan studenten bieden.

De provincie Groningen stelt 200.000 euro extra beschikbaar voor de subsidieregeling arbeidsmarktscholing. Het extra budget is bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen of organisaties die ondanks de coronacrisis, investeren in scholing en het vergroten van de kennis van hun medewerkers. Door het stimuleren van scholingsactiviteiten wordt de Groningse arbeidsmarkt versterkt en het kennisniveau bij werkgevers en werknemers vergroot.

Met het extra budget van 100.000 euro worden ondernemingen, kennisinstellingen en organisaties gestimuleerd om een veilige stageplaats aan te bieden aan studenten van het Praktijk Onderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs, MBO, HBO en WO.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “In een snel veranderende arbeidsmarkt -mede veroorzaakt door corona- moeten mensen zich verder kunnen ontwikkelen. Deze regelingen zijn zo succesvol omdat scholing en stage écht belangrijk zijn en hier ook veel behoefte aan is vanuit de ondernemers. Een leven lang ontwikkelen is nodig om goed mee te kunnen bewegen met veranderingen op de arbeidsmarkt. Bedrijven worden hierdoor weerbaarder en flexibeler. De Groningse arbeidsmarkt krijgt mede hierdoor een impuls.”

Aanvragen

Ondernemers kunnen beide subsidies per direct aanvragen via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Ga voor meer informatie: www.snn.nl/stageplaatsengroningen of: www.snn.nl/arbeidsmarktscholinggroningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen