32 cultuur- en natuurprojecten ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen

Foto: Publiek Domein

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het eerste kwartaal van 2021 aan 32 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie 121.548 euro toegewezen.

Theaterproductie Hamlet, (keuken)prins van Denemarken

Stichting Jonge Sla kan rekenen op een bijdrage van 5.000 euro voor de theaterproductie Hamlet, (keuken)prins van Denemarken. Met deze productie wil Stichting Jonge Sla het eeuwenoude verhaal van Shakespeare overbrengen aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar oud. Door Hamlet aan deze doelgroep aan te bieden wil Stichting Jonge Sla een jong publiek juist vroeg laten kennismaken met deze klassieker.

Podcastserie archeologie in het landschap van Groningen

Stichting Erfgoedpartners krijgt eveneens een bijdrage van 5.000 euro voor de digitalisering in tekst en beeld van twintig belangrijke archeologische objecten en locaties in de provincie Groningen en het maken van een serie korte podcasts over tien van deze plekken.

Erfgoedpartners wil hiermee een groter publiek interesseren voor archeologie en landschap in deze provincie. Door de vele partijen die zijn betrokken, is er een breed draagvlak gecreƫerd.

Opera op het Hogeland, Cavalleria Rusticana

Stichting de Oranjerie, een gezelschap gericht op de bevordering van bijzondere muziekproducties, krijgt een bijdrage van 5.000 euro voor de uitvoering van de opera Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagini in de periode van 17-22 augustus 2021. Bijzonder aan de uitvoering is de locatie, grote boerderij De Buitenhof tussen Bedum en Middelstum, en de samenwerking tussen professionals en goede amateurs.

De volledige lijst met toekenningen is hier te lezen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden