HappySoaps, de eerste Groningse plasticvrije cosmeticawinkel geopend

Foto: Jordy Sloots

De eerste Groningse plasticvrije cosmeticawinkel ‘HappySoaps’ is dinsdag geopend.

In de Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard in Groningen is een aparte winkelruimte ingericht geheel gewijd aan de plasticvrije cosmeticalijn.

HappySoaps maakt 100 procent plasticvrije cosmeticaproducten denk daarbij aan shampoo, gezichtsreinigers, deodorant allemaal verpakt in zogenaamde Bars. Maandelijks worden er online duizenden ‘Bars’ verkocht. Voor het eerst opent HappySoaps een eigen winkel.

De inventaris in de Groningse winkel vertegenwoordigd ongeveer 12.000 plastic flessen waar normaal shampoo, conditioner of andere cosmeticaproducten in zijn verpakt.

De pop-up winkel is te bereiken via de Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard en bevat de complete plasticvrije cosmeticalijn van HappySoaps.

‘We zijn enorm trots dat we nu een eigen pop-up winkel hebben. De komende maanden willen we kijken hoe consumenten reageren op onze winkel en onze producten als ze een goed overzicht hebben van de gehele productlijn’, aldus Marco Koers, oprichter van HappySoaps. “We hebben ons altijd verbaasd over het feit dat de schappen met verzorgingsproducten vol staan met plastic verpakkingen. Want wat je ook koopt, shampoo, douchegel of conditioner – je krijgt er altijd zo’n enorme plastic verpakking bij. Onze producten bieden een alternatief voor al die plastic verpakkingen. Voor onze producten gebruiken we namelijk geen grammetje plastic in de productie, opslag en verzending. De producten zijn lief voor dieren en de planeet: geen palmolie, vegan en vol met natuurlijke ingrediënten.”

Alle producten van HappySoaps worden liefdevol met de hand gemaakt in Nederland.

HappySoaps is Beauty Angel partner van de Plastic Soup Foundation.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden