130 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 130 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 51 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (19), Midden-Groningen (14), Veendam (11), Oldambt (10), Het Hogeland (8), Stadskanaal en Westerwolde (6), Eemsdelta (2) en Pekela (1) en één besmetting waarvan de gemeente niet bekend is.

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld, één vanuit de gemeente Eemsdelta en één vanuit de gemeente Midden-Groningen. Vier patiënten werden opgenomen in het ziekenhuis. Deze personen komen uit de gemeente Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland en Midden-Groningen.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 62 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 19 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen daalde met twee patiënten. Op de verpleegafdelingen steeg het aantal patiënten met vier.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen dinsdagochtend 163 patiënten, waarvan 52 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen zestien van buiten de regio. Daarvan liggen negen personen op de intensive care.

Wekelijkse update RIVM

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat in de provincie Groningen in de afgelopen week 1106 personen met een positieve testuitslag zijn gemeld bij de GGD’en. Dat zijn er 71 meer dan vorige week, toen het RIVM 1035 nieuwe positieve testen meldde. Ook werden zeven personen als overleden gemeld in de afgelopen week als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 5.636 nieuwe coronagevallen. Dat zijn er 879 minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 49. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw toegenomen. Het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 2198, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van hen liggen er 623 op de intensive care.

Situatie in Nederland verslechtert

De situatie in Nederland verslechtert, meldt het RIVM. In de laatste zeven dagen zijn 46.005 positieve tests geregistreerd. Dat is een kwart meer dan vorige week, toen het RIVM 39.527 meldingen van nieuwe coronagevallen meldde.

In de leeftijdsgroep 18 tot en met 24 jaar is het aantal meldingen van het aantal positieve coronatesten het hoogst (359 per 100.000 inwoners), maar daarnaast is in alle leeftijdsgroepen een stijging te zien. De grootste stijging is met +23 procent te zien onder kinderen van 0 tot en met 12 jaar en +29 procent tussen de 13 tot en met 17 jaar.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft ook op een hoog niveau met 1.441 mensen. Op de IC afdelingen werden 313 mensen opgenomen in de afgelopen week.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is gestegen van 1,06 naar 1,11 op 8 maart. Dat betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen 111 andere mensen besmetten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden